"She"

Gepubliceerd op 14 november 2018 om 10:40

She may be the face I can't forget
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay
She may be the song that Salome sings
May be the chill that autumn brings
May be a hundred different things
Within the measure of a day

 

Het moet ongeveer 20 jaar geleden zijn geweest dat er een ware BN-er in de trouwzaal zat. Beter gezegd; hij trad tot mijn grote vreugde nog op ook. Terwijl de meeste mensen op zaterdagochtend in de gebruikelijke boodschappen-hockey-stofzuigen scène zaten, zat ik –samen met mijn bruidspaar- te genieten van het altijd mooie, gevoelige lied “She” van Charles Aznavour en prachtig gezongen door meneer Ben. De hele zaal was er stil van. Wat bijzonder dat iemand jou zo toe kan zingen op jouw grote dag!

 

Na afloop van de ceremonie sprak ik nog even met de zanger. Ik complimenteerde en bedankte hem voor zijn mooie bijdrage tijdens de huwelijksceremonie. We wisselden nog visitekaartjes uit; immers je weet maar nooit. Meneer Ben deed mij nog een belofte: “mocht je zelf ooit weer voornemens zijn te gaan trouwen, laat het mij weten, dan zing ik het lied ook voor jou.......”. Ik was onder de indruk en mijn dag kon niet meer stuk.

 

Inmiddels zijn we dus zo’n 20 jaar verder. En ja, ik ben inmiddels weer jaren getrouwd. Even dacht ik nog aan de belofte van meneer Ben toen ik zelf weer in het huwelijksbootje stapte, maar ik was zijn visitekaartje verloren. En dan nog, als ik meneer Ben gebeld zou hebben, zou hij dan niet gedacht hebben: “wie is She?”